miercuri, 9 septembrie 2009

09.09.09 (09.09.2009) - o data cu o combinatie a cifrelor rara si interesanta

De ce 09/09/09 este un numar special ?
In Kabala -  9 este o cifra foarte buna, fiind recomandata in jocurile de noroc.
In mod normal femeia poarta 9 luni copilul, exista 9 ceruri ale ingerilor, si in mitologie exista 9 muze.

In Japonia, 9 este o cifra de evitat, fiind asociata cuvantului "suferinta" si este considerata foarte ghinionista (este pe al doilea loc, dupa cifra 4, care pentru japonezi suna ca...moartea. Multi oameni evita sa locuiasca sau sa foloseasca incaperi cu numarul 9, de exemplu in unele spitale sau hoteluri nu exista salonul  si respectiv camera cu nr. 9.
Imparatii japonezi au purtat robe care aveau imprimate un numar de dragoni, dar acest numar nu a fost niciodata 9.

9 este ultimul număr cu două cifre şi e compus din produsul 3 x 3, ceea ce îl defineşte ca număr al Judecăţii Ultime.

Orice absolvent de liceu, stie, de exemplu, ca suma cifrelor rezultate din inmultirea lui 9 cu un alt numar  este 9: 9 x 3 = 27 si 2 + 7 = 9.
Inmultelte-l pe 9 cu o cifra formata din doua, trei, patru numere si vei vedea ca suma cifrelor rezultatului este 9: de exemplu 9 x 62 = 558; 5 + 5 + 8 = 18; 1 + 8 = 9 sau 9 x 527 = 4743; 4 + 7 + 4 + 3 = 18; 1 + 8 = 9, s.a.m.d.

Semnificatia numarului de trandafiri oferiti: 9 fire = Impreuna pentru totdeauna.

Pitagora a descifrat câteva semnificatii ale numerelor, apreciind, bunaoara, ca 9 înseamna spiritul si Zeul Marte.

Pentru vechile religii orientale, ca de exemplu pentru babilonieni, numerele aveau o încarcatura mistica, multe dintre ele “traducând” influenta stelelor si constelatiilor. În acceptiunea babilonienilor 9 aparea în anumite sisteme calendaristice sub forma lui de trei ori 3, iar înmultit înca o data cu 3, indica ziua (a 27-a) în care Soarele si Luna îsi împart cerul.

Analiza numelui (însumarea cifrelor corespunzatoare fiecarei litere, pâna obtinem un numar format dintr-o singura cifra) reflecta devenirea posesorului acestuia.  Regula de calcul este urmatoarea:  A=1, B=2… pâna la I=9, dupa care urmeaza J=1,  K=2 si tot asa,  în cicluri de câte 9.  Cifra numelui se obtine tinând cont de numele de la nastere (iar pentru femeile maritate, se ia în calcul noul nume de familie doar daca vechimea casniciei e mai mare de 7 ani) si toate prenumele. “Cum este numele lui, asa este si el”, scrie în Biblia care ne mai învata si ca “Este mai bine sa ai un nume bun, decât cele mai mari bogatii”.  De mentionat este si faptul ca numerograma (analiza numelui) poate fi realizata si pentru animalutul de companie sau pentru o societate comerciala.
9 indica un om ambitios pentru care lupta pentru bani, putere, o viata mai buna este foarte importanta. Un asemenea om refuza sa-si duca viata , numarându-si fiecare banut.

Nnumarul destinului (suma zilei si lunii de nastere, adunata pâna rezulta o singura cifra) dezvaluie personalitatea individului, însusirile sale si felul în care va evolua de-a lungul vietii .
Când numarul destinului =9, caracteristicile posesorului sunt omenia, generozitatea, compasiunea. Onest, demn de încredere si sensibil, pune la suflet necazurile altora si se implica în rezolvarea lor. De aceea, are mari sanse de a deveni judecator, lider spiritual, vindecator. Altruist, e gata sa doneze banii pe care-i câstiga, de altminteri, destul de usor, fiind o prada sigura pentru profitori. Si chiar daca va fi dezamagit, “numarul 9” nu trebuie sa renunte la a-si urma misiunea umanitara, care-i aduce adevaratele satisfactii în viata. Sansa sa este ca, datorita firii deschise si personalitatii puternice, leaga foarte usor relatii de prietenie.
O alta interpretare a “anului personal” 9: Întrajutorare, idealuri, simt dramatic, privire retrospectiva, încheierea socotelilor, eliberarea de lucruri inutile, cedare, compatimire.

Iata si alte semnificatii ale numarului 9:

Numarul noua reprezinta masura gestatiilor, a cautarilor fructuoase si simbolizeaza incununarea eforturilor, desavarsirea unei creatii. Dupa Dionisie Areopagitul, ingerii sunt ierarhizati in noua coruri sau triade. Prima triada a ingerilor este formata din Serafimi, Heruvimi si Tronuri, a doua triada este formata din Domnii, Virtuti sau Puteri si Stapaniri, iar ultima triada cuprinde Intaietorii, Arhanghelii si Ingerii.


Daca fiecare lume este reprezentata de un triunghi (cerul, pamantul si infernul), noua semnifica totalitatea celor trei lumi. Noua este unul din numerele sferelor ceresti, dar in mod simetric este si numarul cerurilor din infern. Astfel, celor noua ceruri li se opun cele noua izvoare, salasul mortilor. In scrierile homerice, numarul noua are o valoare rituala. Astfel, Demetra strabate lumea timp de noua zile in cautarea fiicei Persefona. Leto sufera timp de noua zile si de noua nopti durerile facerii. Zeus zamisleste noua muze in noua nopti de dragoste.

Dupa cum arata Huai Nanzi, cerul chinezesc are 9 campii si 9999 de colturi. Cifra noua se afla la baza celor mai multe ceremonii taoiste de pe vremea dinastiei Han. Prin urmare, noua este numarul plenitudinii, fiind in acelasi timp un numar yang, solar, masculin.

Conform ezoterismului Islamic a cobori noua trepte fara a cadea inseamna a-ti fi tinut in frau simturile. Totodata, noua este numarul care corespunde celor noua deschideri ale omului, prin urmare simbolizeaza caile omului de comunicare cu lumea.

Pentru azteci, noua este in mod specific cifra simbolica a lucrurilor terestre si nocturne. Infernul este alcatuit din noua campii si panteonul aztec are noua divinitati nocturne.

In majoritatea cosmogoniilor indiene exista noua lumi subpamantene. La popoarele maya numarul noua este considerat ca fiind foarte important in magie si in medicina.

Dupa Rene Allendy numarul noua apare drept "numarul complet al analizei totale". El este simbolul multiplicitatii ce se inapoiaza la unitate si prin urmare al solidaritatii cosmice si al mantuirii. "Un numar, oricare ar fi el, spune Avicena, nu este altul decat noua sau multiplul sau si un prisos, deoarece semnele numerelor au numai noua caractere si valori impreuna cu zero."

Egiptenii numeau numarul noua Muntele Soarelui, marea eneada fiind facuta din evolutia celor trei lumi (divina, naturala si intelectuala), a arhetipului trinitar Osiris - Isis - Horus, reprezentand Esenta, Substanta si Viata. Pentru platonicienii din Alexandria, Trinitatea divina primordiala era subdivizata si ea in trei, dand nastere celor noua principii.

Pentru Dante, noua este cifra cerului, fiind simbol al dragostei. Arhitectura crestina a cautat in mod deosebit sa exprime numarul noua. Astfel, sanctuarul de la Parayle- Mondial este luminat de noua ferestre. Cele noua muze reprezinta in stiinte si cu precadere in arte, totalitatea cunostintelor umane. Pe plan liturgic, novena reprezinta desavarsirea, timpul complet.

De asemenea, dupa cele scrise in Evanghelii, Iisus, a fost rastignit la ceasul al treilea, isi incepe agonia la ceasul al saselea (cand s-a facut intuneric), si trece in lumea de dincolo, in glorie, in ceasul al noualea. Claude de Saint-Martin vedea in numarul noua distrugerea oricarui trup si a virtutii oricarui trup.

Noua, fiind ultimul din seria de cifre, anunta deopotriva un sfarsit si un nou inceput, adica o mutare pe un alt plan. Aici se regaseste ideea de nastere noua si de germinare, precum si cea de moarte. Prezenta acestor idei a fost semnalata in mai multe culturi cu privire la valorile simbolice ale acestui numar. Fiind ultimul dintre numerele apartinand universului care s-a manifestat, noua deschide faza transmutatiilor. El exprima sfarsitul unui ciclu, finalul unei curse, inchiderea unei verigi.



***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu