marți, 25 august 2009

ALIMENTATIA. Cum sa te hranesti pastrand tineretea biologica

  • Exista dovezi ca o alimentatie echilibrata, saraca in calorii si sanatoasa, este capabila sa micsoreze varsta biologica: savurand cele 6 senzatii gustative; concentrandu-mi atentia asupra a ceea ce mananc; fiind atent si respectand / satisfacand senzatiile de foame - satietate si respectiv de sete, cu moderatie. Aceste adevaruri nu mai sunt contestate de nimeni.
Ca importanta, imediat dupa respitatie, hrana este cea mai naturala necesitate de pe lume. Studiile anti-aging ne inzestreaza cu nenumarate programe alimentare, care mai de care pretinzand a fi mai bune. Toata lumea este de acord: hrana in care predomina zarzavaturi si fructe proaspete, cereale, proteine sub forma de peste proaspat si cu mai putine grasimi animale este capabila sa ne micsoreze varsta biologica
Corpul uman trebuie privit ca un camp energetic in care au loc procese de transformare, schimburi permanente cu mediul si cu intelegenta. Daca intelegem deja, ca zaharul din marul mancat astazi se va gasi maine in mucoasa stomacului, un aminoacid din branza de ieri sta astazi in biceps, o molecula de fier din supa de linte de astazi va fi maine intr-o globula rosie, vom fi poate mai atenti ce vom manca. Daca vrem sa ni se construiasca o casa, pretindem material de cea mai buna calitate: tot atat de pretentiosi trebuie sa fim si cu constructia corpului nostru, care este un permanent santier.
Este sigur ca noi devenim ceea ce mancam !
  • O regula generala: daca observam ca nu suportam un anumit aliment, renuntam la el.
  • O alimentatie complexa dupa Ayurveda trebuie sa cuprinda cele 6 senzatii gustative: dulce; acru; sarat; ardeiat; amarui; herb (astringent).
  • Trei mese pe zi sunt mai sanatoase decat mai multe: productia de insulina este rationalizata.
  • A ne hrani cu pastrarea tineretii biologice inseamna aport proportional de: glucide; proteine; grasimi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu